ponedeljek, 27. december 2010

Ustvarjalni Dedek Mraz

Vsako leto se v decemberskem času lotim izdelovanja darilc za vse tiste, ki jih imam najraje. Vem, da so najbolj zadovoljni, če se potrudim in ustvarim kaj lepega sama. Veliko truda je potrebno uložiti, če se izdelave lotiš sam, kot če preprosto kupiš darilo v trgovini.

Moj namen letos, je bil ustvariti nekaj za moji najmlajši sestrični. Mama je predlagala, da bi vsaki izmed njiju naredila das ploščico, na katero bi napisala njuno ime. Ker mi je bila ideja zelo všeč (mamine ideje so vedno uporabne:)), sem se izdelave lotila dovolj zgodaj, da mi ne bo na koncu zmanjkalo časa. 

Starejši deklici Taji, ki obiskuje 1. razred, sem naredila ovalno ploščico na kateri je oblaček, na njem pa sedi dobra vila. Slikala sem z akrilnimi barvami, na koncu pa sem vse obrobila z vodoodpornim črnim flomastrom.  Upam, da se bo vedno spomnila name, ko jo bo pogledala na steni!


Mlajši, Lauri pa sem narisala prisrčnega medvedka, saj je stara komaj dve leti in se mi je motiv zdel ravno pravšnji zanjo.


Komaj čakam, da njune radovedne rokice odvijejo darilci, ki že nestrpno čakata pod smrečico. Rada bi videla nasmeh na njunem obrazu, ko zagledata, kaj lepega jima je prinesel Dedek Mraz. Upam, da bo Silvestrovo kmalu tu!

Lepo se imejte!




4 komentarji:

  1. Se vidi, da so tablice narejene z naklonjenostjo in ljubeznijo. Res je, prav nie se ne more kosati z darilci, ki so narejena doma. Lepo praznuj!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prelepi tablici si ustvarila in deklici bosta sigurno veseli.

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam, doma narejena darila so najlepša. Sestrici bosta gotovo veseli.
    Lepo praznujte in se že veselim tvojega naslednjega ustvarjanja, ki ga boš delila z nami.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vsekakor se strinjam, da je doma narejeno darilo res lepa gesta in veseli me, da tako mlada rada ustvarjaš. Vseeno, v bodoče poskušaj razviti svoje motive ali zraven navedi avtorja motiva.
    Pri petnajstih nisi premlada, da tega ne bi razumela, se pa lahko s tem, da se tega zavedaš, izogneš kupu neprijetnosti, ki te lahko doletijo zaradi kraje motivov.

    OdgovoriIzbriši